Commercial + Workplace

Chadstone Place

Chadstone Place is being transformed from the inside out. The refurbishment and expansion of the […]

Location

1340 Dandenong Road, Chadstone, VIC

Client

Vicinity Centres

Architect

Bates Smart

Size

Approx. 8,000sqm

Project Value

Est. $20M

Services

Mechanical, Electrical, Fire Protection, Hydraulics, Information + Communication Technology (ICT), Sustainability, Acoustics

Anticipated to be Australia’s first certified ILFI Zero Carbon building, Vicinity Centres is looking to the future placing people and the planet at the heart of Chadstone Place.

Chadstone Place is being transformed from the inside out. The refurbishment and expansion of the existing office building will become home to Officeworks Head Office and a new ‘innovation hub’ and outdoor terrace.

Designed by Bates Smart, the exciting development will create a series of new fresh air indoor/outdoor work environments that allow for diversity, flexibility, and healthy environments for the employees.

Vicinity Centres is looking to the future, placing people and the planet at the heart of the building, targeting ILFI Zero Carbon building certification, an Australian first.

The building will be re-energized through several sustainability initiatives, encapsulating embodied carbon, passive design, building operations and wellbeing, which the ADP team are helping to deliver. Several base-building strategies include onsite renewables (solar), HVAC upgrades and full electrification of the building, lighting upgrades, mixed-mode ventilation, and the use of a high performing façade. The project is targeting a base-building 5 Star certified Design & As Built v1.3 rating and a 5.5 Star Base Building NABERS rating.

Visible from the dedicated carpark and the pedestrian forecourt, a unique new link will be constructed above the ground floor to become Officeworks new front door.

This space, the new Innovation Hub, will provide a welcoming, active and engaging space to host group gatherings, for example, wellbeing activities, team meetings, formal events and workshops or space for individuals to work or have a break. Deliberately designed to provide an alternative experience to the tower, there will be an outdoor terrace with ample greenery, warm timber finishes and natural light.

Another exciting aspect of Chadstone Place will be the mixed-mode zone with opportunities for natural ventilation offering employees the opportunity to choose to work in an environment of fresh air and greenery. The floor plans have been designed to enable multiple models of working, so quiet and focus work zones coexist alongside flexible areas, where collaboration happens.

To learn more about the project get in touch:

Director / Board Member / National Retail Sector Lead

Laurent Deleu

P: +61 3 9521 1195
M: +61 417 399 301
E: [email protected]

Back to Projects